Cégünkről Tudnivalók Kapcsolat

Vásárlási tudnivalók

Szállító információk

Cégnév:Kovács Imre Vállalkozó "Vízinövény Pruitt"
Cégjegyzékszám:Vállalkozói Ig.szám:ES-529813 Kiállító hatóság: Kecskeméti Önkormányzat
Adószám:43784479-2-23
Cím:6031 Szentkirály Katona József utca 8.
Telefon: 36-76-445250 36-30-6260885
Fax:06-76-488152
E-mail:vasarlas@pruitt.hu

A vásárlási szerződést PDF formátumban is megtekintheti.

Vásárlási szerződés

Az alábbi dokumentum a Pruitt Akvarista Webáruház történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződést elfogadja, ezért rendelés előtt feltétlenül OLVASSA EL!

A vásárlási szerződés írásban foglalt szerződésnek minősül, melynek a nyelve magyar.

A szerződést a Pruitt Akvarista Webáruház iktatja, a megrendelt áruk listája bármikor hozzáférhető a Rendeléseim menüpont alatt.

Általános rendelkezések

A Pruitt Akvarista Webáruház vízinövényeket és akvarisztikai felszereléseket forgalmaz, melyeket a rendelés után Magyar Posta Logisztika és futárszolgálattal szállítunk. A termékeket megvásárolni csak a Regisztrációs folyamat lezajlása és a rendszerbe való belépés után lehet.

A feltüntetett árak magyar forintban (HUF) értendők.
Fizetési mód: Postai utánvéttel, banki átutalással vagy készpénzzel az áru átvételekor a telephelyünkön..

Amennyiben a vásárló téves rendelést adott le, vagy módosítani szeretné a rendelést, az oldal tetején található e-mail címen, telefonszámon vagy fax számon kérheti a változtatást.

Weboldalunkon Az akciós árak 2012. június 1-től visszavonásig, illetve a készlet erejéig érvényesek.

A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével zárul le. Folyamatos rendelés esetén a szerződés mindaddig hatályban marad, amíg felek összes egymással szembeni követelése nem teljesül.

A szállító által üzemeltetett Pruitt Akvarista Webáruház webáruház rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosítót ad, melyet a megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!

Vételár

A termékek adatlapján feltüntetett ár a termék ajánlati ára (ajánlott fogyasztói ára).
Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi és a rendelést jóváhagyja.
A termék és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor a termék megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel. A megrendelt termékért fizetendő összeg akkor sem változik meg, ha termék ára a vásárlás befejezése után a webáruházban módosul.

Az áruházban megjelenő, esetleges hibás árakat tudomásunkra jutása esetén azonnal kijavítjuk, emberi, vagy programhibából kikerült rossz árakon termékeket nem szállítunk ki.

Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

Fizetés

Áruházunkban a következő fizetési módokat használhatja:

  • Utánvét
    Az áruk átvételekor, készpénzben.

  • Előre utalás
    Szállítás előtt a 10102529-34089211-00000008 számlaszámra tud előre utalni.

  • Bankkártyás fizetés

    Bankkártyás fizetésre a CIB Bank rendszere segítségével van lehetősége.

Szállítás

Postai szállítás 30 000 Ft alatti vásárlásnál, átutalás/kártyás fizetés (MPL)
Bankkártyás fizetés a CIB Bank rendszerén keresztül, vagy előre utalás bankon keresztül.Bankszámlaszám: Budapest Bank 10102529-34089211-00000008 A magyar Posta logisztika a vízinövényeket a feladástól számított 24 órán belül idő garantáltan kézbesíti.
Szállítási idő: 1 - 2 nap
Szállítási költség: 1870 Ft , 30000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes

Postai szállítás 30 000 Ft feletti vásárlásnál (MPL)
A Magyar Posta Logisztika a vízinövényeket a feladástól számított 24 órán belül idő-garantáltan kézbesíti.
Szállítási idő: 1 - 2 nap
Szállítási költség: nincs/ingyenes , 30000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes

Postai utánvét 20 000 Ft alatti vásárlásoknál (MPL)
A magyar Posta logisztika a vízinövényeket a feladástól számított 24 órán belül idő-garantáltan kézbesíti.
A szállítási költség kg függő ezért a csomag összekészítésekor van lehetőség a pontos megállapításra.

A táblázatban egy közepes összeg szerepel aminél lehet alacsonyabb de lehet magasabb is az összeg.
2 kg-ig: 2320 Ft
2 - 5 kg-ig: 2500 Ft
Szállítási idő: 1 - 2 nap
Szállítási költség: 2500 Ft , 30000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes

Postai utánvét 20000 Ft - 30000 Ft közötti vásárlásnál (MPL)
A magyar Posta logisztika a vízinövényeket a feladástól számított 24 órán belül idő-garantáltan kézbesíti.
A szállítási költség kg függő ezért a csomag összekészítésekor van lehetőség a pontos megállapításra.

A táblázatban egy közepes összeg szerepel aminél lehet alacsonyabb de lehet magasabb is az összeg.
2 kg-ig: 2240 Ft
2 - 5 kg-ig: 2420 Ft
5 - 10 kg-ig: 2530 Ft ;
10 - 20 kg-ig: 2930 Ft
Szállítási idő: 1 - 2 nap
Szállítási költség: 2101 Ft

Személyes átvétel kertészetünkben
A vásárló a kiválasztott árukat a nyitvatartási idő alatt előre egyeztetve személyesen veszi át kertészetünkben.
A kertészet címe: 6031 Szentkirály Hori dűlő 3/a
Telefonos egyeztetés szükséges!!
Telefon:06306260885; 06306260855
Szállítási idő: 1 - 2 nap
A szállítási költség a rendelt termékek mennyiségétől, súlyától, illetve a szállítási távolságtól függ. , 1 Ft feletti rendelés esetén ingyenes

A megrendelő felelősségvállalása

A megrendelő a regisztrációs oldalon adja meg az adatait (melyeket az adatmódosítás oldalon módosíthat), a megrendelés ezen adatok alapján kerül teljesítésre. Hibás, vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli.

Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik.

Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti a Kovács Imre Vállalkozó "Vízinövény Pruitt" számára.

Visszalépés a vásárlástól

A megrendelő jogosult a megrendelés jóváhagyása után, de még a megrendelt árukat tartalmazó küldemény feladása (vagy futárnak történő átadása) előtt a szerződéstől díjmentesen elállni. Az elállást írásban, a rendelésazonosító-szám megjelölésével kell 6031 Szentkirály Katona József utca 8. címre vagy a Kapcsolat oldalon feltüntett fax-számra eljuttatni. Az elállás akkor érvényes, ha azt Szállító visszajelezte. A visszajelzés nélküli elállás is érvényesnek tekintendő a feladást követő munkanap 12:00 órától, amennyiben a megrendelő az elállás elküldését hitelt érdemlően igazolni tudja.

Az áru átvételétől számított 14 munkanapon belül a vevő indoklás nélkül visszaléphet a vásárlástól. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni postán 14 /tizennégy/ munkanapon belül a szolgáltató felé. (45/2014. [II.26.] kormányrendelet). Ebben az esetben a Pruitt Akvarista Webáruház köteles a termék(ek) ellenértékét és a kiszállítás költségét a visszaszolgáltatást követő 14 napon belül visszatéríteni.
A termék visszajutattatásának költségei a megrendelőt terheli. A szállító a szállítási díjat csak abban az esetben köteles visszatéríteni, amennyiben a megrendelő a kiszállított csomagban található termékek mindegyikének vásárlásától eláll és azokat visszajuttatja.

A mintanyilatkozatot a vásárlástól való elálláshoz innen töltheti le.

A fentiek nem vonatkoznak a vízinövényekre, melyek romlandó termékek! Elállás esetén a vízinövényeket a kézhezvételtől számított 48 / negyvennyolc / órán belül postázni kell időgarantált csomagolásban a szállító felé. A szállítási költség ebben az esetben is a vevőt terheli. Utánvétes vagy portós küldeményeket nem áll módunkba átvenni.

Szállító elállása a vásárlási szerződéstől

A biztonságos üzletmenet és a visszaélések elkerülése érdekében Szállító fenntartja magának a jogot, hogy csak feltételekhez kötve (pl. előzetes fizetés), vagy egyáltalán ne szolgálja ki azokat a vásárlókat, akik rendszeresen nem tartják be a vásárlási szerződésben foglaltakat, vagy bármilyen más módon kárt okoznak Szállítónak.

Garancia (jótállás)

Hibás termék esetén a törvényben szabályozott keretek között a garancia érvényesíthető. Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónap garanciát vállal. Az ettől eltérő garanciális idő az adott árucikken van feltüntetve, illetve a mellékelt garanciális okmányokon szerepel. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.

Az eladó további szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. [IX.22.] sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A Tartós fogyasztási cikkek jótállásáról a 151/2003. [IX.22.] Korm. rendeletben foglaltak az irányadók.

Vásárlási folyamat

A vásárlási szerződés elektronikus úton való megkötéséhez a következő technikai lépéseket kell megtenni:

Regisztráció

Ezen az oldalon a vásárláshoz szükséges adatokat kérjük el. A megadott email címre Ön kap egy megerősítő kódot, amire kattintva a regisztrációja véglegesítésre kerül. A folyamat lezajlása után Ön a Pruitt Akvarista Webáruház áruház felhasználója lesz.

Az egyértelműen hamis adatokkal regisztrált felhasználókat a Pruitt Akvarista Webáruház jogosult az adatbázisból törölni, illetve kétségbevonható adatok valódiságát jogosult ellenőrizni.

Böngészés

A webáruház oldalain a kategóriákra, illetve az árucikkek nevére kattintva lehet az áruk listáját, valamint a termékek részletes leírását megteinteni.

Kosár

A kiválasztott árukat tetszőleges példányban a termék leírása melletti KOSÁRBA gomb megnyomásával tudja a kosárba betenni. A kosárban levő mennyiség a +,- gombokkal módosítható. A jobb oldali menüsorban mindig a kosár aktuális állapota látszik. A Kosár menüpontra kattintva annak tartalmát láthatja, illetve módosíthatja. A Kosár automatikusan frissül a termékek hozzáadásával, vagy árucikek kosárból való törlésével. A végösszeg folyamatosan nyomon követhető. A "TOVÁBB A MEGRENDELÉSRE" gombra kattintva lehet a megrendelés leadásához tovább haladni.

Szállítás

A Kosár oldalról továbblépve ezen az oldalon tudja a szállítási és fizetési feltételeket kiválasztani.

Rendelés-adatellenőrzés

Ezen az oldalon lehet a szállítási és számlázási címet ellenőrizni és a Beállítások linkre kattintva módosítani. A megrendelést a vásárlási feltételek elfogadásával és a Megrendelem gomb megnyomásával lehet véglegesíteni. A megrendelésről a webáruház visszaigazolást küld a regisztrációnál megadott email címre.

Rendelés visszaigazolás

Amennyiben visszaigazolásunk a rendelés időpontját követő 48 órán nem érkezik meg, a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól.

Adatvédelem

A szállító tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden vásárló személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat a szállító kizárólag a rendelések teljesítéséhez és vásárlással kapcsolatos célokra használhatja fel. A szállító az adatok kezelését minden esetben a hatályos adatvédelmi törvény rendelkezéseinek betartásával végzi. A megrendelőnek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania a szállító róla nyilvántartott adatait, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezen adatokat ne használják fel.

Sem a szállító, sem a weboldalt üzemeltető Quadrivium.net Informatikai Bt. a vásárló adatait nem adja át harmadik félnek.

Megrendelő megrendelésével hozzájárul ahhoz, hogy a szállító az általa megadott elérhetőségére hírleveleket, reklámanyagokat küldjön. Amennyiben a megrendelő úgy dönt, hogy nem kíván a szállítótól információt kapni, vagy nevét és egyéb személyes adatait el kívánja távolíttatni a szállító listájáról, ezen kívánságát e-mailben a szállító felé megteheti az alábbi e-mail címen: vasarlas@pruitt.hu

Szerződésben nem szabályozott kérdések

A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadóak.

Kapcsolódó jogszabály

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

Technikai információk

A webáruház készítője és üzemeltetője: Quadrivium.net Informatikai Bt.
Technikai kérdésekkel és problémákkal kapcsolatban írjon a info@quadrivium.hu email címre.
Az árukészlettel kapcsolatos, valamint az árváltoztatás jogát fenntartjuk!